Idén dupla uzsonnát kaphattak a bringások Kecskeméten

Jó volt bringásnak lenni szerda délután a hirös városban: aki áttekert a főtéren, nagy eséllyel két ponton is megállították önkéntesek, hogy kis uzsonnával lepjék meg

A Magyar Kerékpárosklub helyi csoportja évek óta szervezi a Bringás uzsonnát szeptemberben. Régebben reggelivel ajándékozták meg a munkába vagy iskolába tekerőket, aztán áttértek az uzsonnára. Most szendvicsből, müzliszeletből és ásványvízből állt az útravaló csomag.

„Ilyenkor nem sietnek annyira, jobban meg tudjuk szólítani a kerékpárosokat, tudunk kicsit velük beszélgetni, ha nagyon ráérnek, elmondjuk területi szervezetünk programjait. Úgy vettük észre, hogy már több városban is követik a példánkat az uzsonnával. Itt Kecskeméten már hozzászokhattak a biciklivel közlekedők ehhez az akcióhoz, örülnek neki és várják – mondta el Szépné Panda Tímea, a kerékpárosklub helyi szervezetének tagja, aki azt is hangsúlyozta”:

a bringások már csak azért is megérdemlik a kis harapnivalót és az elismerést, mert ezzel rengeteget tesznek a környezet védelméért, Kecskemét jobb élhetőségéért és persze saját egészségükért, testi-lelki frissességükért.

És hogy sokan vagy kevesen bringáznak a megyeszékhelyen? Ez persze relatív, mindenesetre Szépné Tímea hozzátette: minden évben 600 adag uzsonnával készülnek, és ez másfél-két óra alatt mindig elfogy.

Kétszáz csomaggal az önkormányzat és a Széchenyivárosi Zöld és Pont Civil Társaság is kitelepült, ugyanis az Innovációs és Technológiai Minisztérium felhívására az önkormányzat is csatlakozott a „Bringázz a munkába!” (Bam!) kezdeményezéshez. Így a főtéren a kerékpárklubosok mellett ők is megkínálták péksüteménnyel, müzliszelettel a bicikliseket. -írja a BAON.hu

 

Révhegyi Andrea


Hasonló cikkek