Idén el lehet felejteni Horvátországot, Szlovákiában kell nyaralni – másképp jöhet a 2. hullám

Vladimir Krčméry professzor szerint is a kór behurcolása jelenti a legnagyobb kockázatot.

A járvány 2. hulláma mindig a kórokozó importja miatt történik. Ha a nyári szabadságokról kérdeznek minket, én mindig azt mondom: tegyünk meg mindent azért, hogy Szlovákiában nyaraljunk, és legyünk nagyon óvatosak a határok átlépésével.” – jelenette ki Vladimir Krčméry professzor, az Állandó Válságstáb tagja Igor Matovič kormányfő sajtótájékoztatóján. Krčméry már a második hullám megelőzéséről beszél, mikor a külföldi kirándulások ellen érvelt a sajtótájékoztatón.

A 2. hullám a szingapúri járávnyhelyzet miatt került a figyelem középpontjába. Ott váratlanul, egyik napról a másikra 700-ra emelkedett az új napi esetek száma, és most a járvány második hullámának elsődleges gócpontjaként emlegetik a távol-keleti országot. Krčméry a Szlovákiához közel eső nemzetközi repterek veszélyeire is figyelmeztetett – Bécsre, Budapestre és Prágára. „Inkább Szlovákiában tervezzünk nyaralást, ne az Egyesült Államokban, Franciaországban vagy Olaszországban”  – mondta.

Forrás: KÖRKÉP.SK

Nyitókép forrása: pravda.sk


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek