Idén is lesz borfesztivál Tolcsván

Tizenharmadik alkalommal várja a borok kedvelőit az ismert hegyaljai település, Tolcsva. Az eseményre augusztus 5–7. között kerül sor, és a borkóstolás mellett számos zenés program is szórakoztatja majd a résztvevőket.

A háromnapos rendezvény helyszínei a Kastélypark, a Bormúzeum és Borászati Kultúra Háza, valamint a Pincesori színpad, ahol koncertet ad többek közt:

az Edda, Irigy Hónaljmirigy, Unisex, Kerozin zenekar, Fésűs Nelly és Détár Enikő, Simon Fruzsi, az AB/CD (AC/DC Tribute Show), Mary PopKids és a Margaret Island együttes. Bemutatót tartanak a Barantások, a Gönci Betyárok, a Tolcsvai Táncosok, mazsorettek, gólyalábasok és Szűcs Ádám bűvész, de lesz tűzijáték is.

 

Edda-koncert egy korábbi fesztiválon PTV Fotó: Vona Ildikó
Edda-koncert egy korábbi rendezvényen (PTV Fotó: Vona Ildikó)

 

Különböző évjáratú szamorodni, hárslevelű, furmint, sárgamuskotály borokat lehet kóstolni a fesztivál folyamán a pincészeteknél, a borok mellé pedig bográcsban, üstben, nyárson, roston készülnek a vadak, malacok, csirkék és kemencékben sülnek a lepények.

Tolcsvai lakosoknak és 14 éven aluliaknak ingyenes a belépés, másoknak azonban belépődíjat kell fizetni. Bővebb információ a tolcsva.hu, illetve a Tolcsvai Borfesztivál Facebook oldalán olvasható.

 

Szöveg: Vona Ildikó

Nyitókép: Illusztráció


Vona Ildikó

Híradások, beszámolók művészeti, színházi, zenei eseményekről, valamint interjúk készítése ismert művészekkel.

Hasonló cikkek