Idén is lesz Mastercard – Alkotótárs program

2023-ban is meghirdetik a Mastercard – Alkotótárs irodalmi ösztöndíjat, mellyel a 40 év alatti fiatal írókat támogatják.

A Mastercard 2021-ben indította útjára rendhagyó irodalmi ösztöndíját, mellyel fiatal és tehetséges írók számára szeretnének biztosítani az alkotáshoz szükséges elegendő időt és szabadságot. Az ösztöndíj a Könyves Magazin szakmai segítségnyújtásával tud megvalósulni, és az elmúlt két évben rendkívül sikeresnek bizonyult, hiszen összesen 129 jelentkező volt rá.

A nagy érdeklődés miatt idén a Mastercard – Alkotótárs program 2023-ban is folytatódik, sőt a két ösztöndíj összege egy-egy millió forinttal emelkedik is, így a díjazottak 3-3 millió forint támogatásban részesülnek.

Az ösztöndíjra pályázhat minden olyan vers- és prózaíró, aki nem töltötte be a 40. életévét, és akinek önálló kötetként megjelent már egy, de legfeljebb két szépirodalmi alkotása. Március 31-ig lehet pályázni, a nyertesek nevét az idei Margó Irodalmi Fesztiválon jelentik majd be május 12-én.

Forrás: litera.hu


Fritsi Péter

Gyerekkorom óta szoros kapcsolat fűz a könyvekhez, olvasáshoz. Legfőbb életterem a könyvtár. Könyvtárosi munkám mellett újságírással foglalkozom.

Hasonló cikkek