Idén is volt magyar est Vukováron

Tizenkettedik alkalommal rendezett magyar estet a Vukovári Magyarok Egyesülete. A helyi Magyarok Otthonában megtartott rendezvényen a hazaiakon túl több vendég egyesület is bemutatkozott.

A Vukovári Magyarok Egyesülete már évek óta fontos szerepet játszik a város magyar közösségi életének az alakításában. Székhelyükön tartják rendszeres összejöveteleiket, ezenkívül hagyományos rendezvényeik is vannak. Ezek közé tartozott a múlt szombati magyar est is, melyet sorrendben 12. alkalommal tartottak meg. Az esemény házigazdája a Vukovári Magyarok Egyesülete keretén belül működő Őszirózsa népdalkör volt, tagjai több magyar népdalt is elénekeltek a közönségnek. Az est során felléptek még a csúzai Hajnalcsillag gyermektánccsoport ifjú tehetségei és a Nagypiszanicai Magyarok Közösségének táncosai is, akiket a helyi tamburazenekar is elkísért. A rendezvény fénypontja a helyi magyar egyesület citerazenekarának a fellépése volt, akik most léptek először színpadra.

– Amikor tizenkét évvel ezelőtt szervezkedni kezdtem a vukovári magyarság érdekében, nem gondoltam, hogy több mint tíz év múlva is ezzel fogok foglalkozni. Nagyon sok öröm ért ebben az időszakban, és mindig örömmel tölt el az is, ha egy ilyen rendezvényt tudunk tető alá hozni, mint ez. Idén olyan egyesületeket hívtunk a rendezvényre, amelyek még nem jártak nálunk, szeretnénk ugyanis minél több embernek megmutatni, hogy Vukováron is vannak magyarok – mondta Jakumetović Rozália, az egyesület elnök asszonya, aki hozzátette, külön öröm számára, hogy egyesületük citerazenekara is színpadra lépett.

Az eseményen jelen volt Jankovics Róbert, magyarságunk parlamenti képviselője, valamint Gárdos Béla, Magyarország eszéki konzulja is.

Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS)


Hasonló cikkek