Idén sem marad el a segítség: indul a Magyarok Kenyere program

Idén is elindul a Magyarok Kenyere – 15 millió búzaszem jótékonysági program – olvasható a MAGOSZ és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) az MTI-hez eljuttatott közös közleményében.

A gazdák adományait a koronavírus sem állíthatja meg, most mindennél nagyobb szükség van a Kárpát-medencei magyar gazdák összefogására. A trianoni békeszerződés aláírásának 100. évfordulója alkalmából új elemmel is bővül a program, egy csíksomlyói Búzaszentelő Ünnepséggel, amelyet a virtuális térben valósítanak meg.

A Magyarok Kenyere – 15 millió búzaszem program több tízezer gyermek ellátásához járul hozzá évről évre, és számos kárpátaljai gazdát segítenek vetőmagadományokkal is. A tavalyi esztendő minden eddiginél sikeresebb volt a program életében, mivel több mint 5700 magyarországi és határon túli magyar gazda vett részt az adományozásban, és csaknem 800 tonna búzát gyűjtöttek.

A NAK és a MAGOSZ az idén is számít a magyar gazdatársadalom jótékony adományaira, de a koronavírus okozta helyzetben a búzafelajánlás mellett kiemelten számítanak a Magyarok Kenyere Alapítványhoz érkező pénzadományokra, és a mezőgazdaságon kívüli személyek támogatására is – olvasható a közleményben.


Hasonló cikkek