Idén újra miskolci lett az évad legjobb táncművésze!

Díjátadóval egybekötött gálaesttel ünnepelte a tánc világnapját a Nemzeti Táncszínház és a Magyar Táncművészek Szövetsége (MTSZ) a Müpa Fesztivál Színházában.

Az eseményen átadták az idei évad szakmai elismeréseit. Tavaly Bányai Mirjam lett „Az évad legjobb női táncművésze”, idén pedig ismét a Miskolci Balett egyik táncosa vehette át az elismerést: Dragos Dánielt „Az évad legjobb férfi táncművésze” díjjal jutalmazták.

Dragos Dániel a Budapest Kortárstánc Főiskolán végzett, 2014 óta a Miskolci Balett tagja.

Nagyon felemelő érzés volt, nem gondoltam, hogy bármikor az életemben fogok kapni egy ilyen díjat. Úgy gondolom, sok olyan táncos van még az országban, aki szintén kiérdemelte ezt a díjat, éppen ezért nagyon nagy megtiszteltetés, hogy én kaphattam.

Gyermekkorában Szendehelyen élt, az ottani óvodában egy hagyományőrző néptánccsoportban kezdett táncolni.

Pestről jött egy tanár egy alapfokú művészeti iskolából, aki továbbajánlott a Dózsa György Gimnázium és Táncművészeti Szakgimnáziumba. Itt már biztos voltam benne, hogy a tánccal szeretnék foglalkozni – mondja a táncművész.

Az idei évadban a Miskolci Balett a legkülönfélébb előadásokkal készült, melyekben Dragos Dániel is többféle feladatot kapott: mesejáték, Shakespeare darab, filmklasszikus.

Az idei repertoár tényleg nagyon különböző előadásokat vonultat fel, mindet nagyon szeretem, de egyet tudok kiemelni, ami nagyon közel áll hozzám, ez pedig a János vitéz. Ez volt az első olyan alakításom, amiben prózai szerepem is van. Izgalmas volt a tánc és próza kapcsolatát megjeleníteni a színpadon, látni, hogyan működik a kettő együtt, hiszen mindig is izgatott, milyen lehet beszélni a színpadon, visszahallani a hangomat.

A következő évadban pedig koreográfusként is kipróbálja magát, hiszen ő fogja készíteni a Miskolci Balett egyik táncelőadását.

 

Kultúra | Pannon Hírnök 

Kövessen minket: Facebook


Hasonló cikkek