Időjárás: az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti

Időjárás Európában:
—————————-
Finnországtól Lengyelországon át a Földközi-tenger keleti medencéjéig hatalmas kiterjedésű anticiklon húzódik, amelyben leszálló légmozgás uralkodik és amelynek köszönhetően az említett területeken derült, napos, száraz idő a jellemző.

Írországtól északra ciklon örvénylik, ez a Brit-szigetek térségében okoz változékony, időnként szeles, csapadékos időjárást. Alacsonynyomású légörvényt figyelhetünk meg az Ibériai-félsziget délnyugati része felett, ez a ciklon mélyül, erősödik, felhőzetéből többfelé hull eső, szele pedig Afrikából port is szállít elsősorban Nyugat-, Délnyugat-Európa fölé.

A Kárpát-medence időjárását eleinte még az anticiklon alakítja, azonban kedd délután tőlünk nyugatra kialakul egy ciklon, amelynek útja hazánkat is keresztezi.

 Várható időjárás kedd éjfélig:
——————————
Hétfőn nyugat felől fátyolfelhők érkeznek. Kedden a nap első felében még főleg fátyolfelhők lesznek felettünk, több-kevesebb szűrt napsütéssel. Délután, este az ország nagy részén megvastagszik a felhőtakaró. Napközben még nem várható csapadék. Az esti, éjszakai óráktól északnyugat felől már egyre több helyen eleredhet az eső, záporeső.

Hajnalban helyenként párássá válik a levegő. A déli, délkeleti szelet főleg a Dunántúlon többfelé élénk, napközben néhol erős lökések kísérik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -6 és +1 fok között alakul, de a fagyzugokban ennél hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden 11 és 17 fok között valószínű.


Hasonló cikkek