Időjárás-jelentés

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:

Időjárási helyzet Európában:
—————————-

Magas légnyomású területet tőlünk messze, az Atlanti-óceán felett figyelhetünk meg. Ugyanakkor Európa döntő részének időjárását egyetlen, hatalmas, több középpontú ciklonrendszer alakítja. Ennek hideg-, illetve melegfrontjai meglehetősen változékony, több helyütt szeles és csapadékos időt okoznak. Általában eső esik, de havas eső, havazás is előfordul, nemcsak Észak-, Északkelet-Európában és a hegyvidéki területeken, de a kontinens nyugati tájain is. A Kárpát-medence fölé eleinte változó, szombat késő délutántól, estétől nyugat felől ismét nagyobb nedvességtartalmú levegő áramlik.

Várható időjárás az ország területén szombat estig:
—————————————————

Pénteken, illetve éjszaka általában közepesen vagy erősen felhős lesz az ég. Kezdetben főleg északnyugaton, éjjel több helyen számítani lehet párásságra, ködfoltokra. Néhol előfordulhat gyenge eső, szitálás, hajnalig a hegyekben esetleg hószállingózás, elvétve ónos szitálás. Szombaton a ködfoltok feloszlását követően változóan felhős időre számíthatunk, délkeleten több, másutt kevesebb napsütéssel, majd a délutáni óráktól nyugat felől vastagszik a felhőzet. A Nyugat-Dunántúlon a késő délutáni, esti óráktól több helyen eleredhet az eső, zápor. A délkeleti, keleti szél többfelé megélénkül.
A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és +4 fok között valószínű.
A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 4 és 12 fok között várható, északon mérhetik az alacsonyabb, délkeleten a magasabb értékeket.

További híreink: Hazai tükör

Kövessen minket: Facebook


Hasonló cikkek