Időjárás-jelentés

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:

Időjárási helyzet Európában
—————————
A Brit-szigetektől északnyugatra, valamint a Skandináv-félsziget északi része fölött egy-egy ciklon örvénylik, amelynek hatására kontinensünk északnyugati, északi területe fölött többnyire erősen felhős az ég, és a hozzájuk tartozó frontok mentén szórványosan esik az eső, az északi tájakon havazik. Szintén ciklon okoz felhős, csapadékos időt a Fekete-tengertől északnyugatra. Ugyanakkor Délnyugat-Európa és az Ural előtere fölött anticiklon helyezkedik el. Területén a változóan felhős ég mellett hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap, számottevő csapadékról nem érkezik jelentés. A legmagasabb nappali hőmérséklet szárazföldünk északi vidékein és a tartósabban csapadékos tájakon 10 fok alatt alakul, másutt jellemzően 15 és 22 fok között változik. A legmelegebb a Pireneusi-félszigeten van, ahol a délutáni órákra többfelé 25 és 31 fok közé melegszik fel a levegő. Csütörtök estig a Kárpát-medence fölé nyugat felől fokozatosan egyre melegebb, váltakozó nedvességtartalmú léghullámok érkeznek, erősödik a nappali felmelegedés.

Előrejelzés az ország területére csütörtök estig
————————————————
A fátyol- és gomolyfelhők mellett csütörtökön is több órára kisüt a nap, szerdán főként az ország keleti felén elszórtan, éjszaka néhol, csütörtökön elsősorban keleten és északon helyenként alakulhat ki zápor, esetleg zivatar. A több helyen erős, néhol még viharos északnyugati szél fokozatosan mérséklődik. Csütörtökön megélénkül, néhol megerősödik a nyugati, délnyugati szél.
A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 4 és 10 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön 19 és 24 fok között alakul.

 


Hasonló cikkek