Időjárás-jelentés

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:

Időjárási helyzet Európában:
—————————-
Az Appennini-félsziget térsége fölött elhelyezkedő hidegörvény záporokkal, zivatarokkal tarkított időjárást eredményez Európa középső tájain. A zivatarokat több helyen intenzív felhőszakadás kíséri, nem egy helyen 60-70, az Alpokban néhol 100 mm-t meghaladó csapadékösszegek is előfordulnak. A Kelet-európai-síkság déli és keleti részein is labilis a légkör, ott is több helyen alakulnak ki záporok, zivatarok. A Brit-szigetek felől magasnyomású zóna nyúlik be szárazföldünk északnyugati részei fölé, és okoz száraz, napos időjárást.

Az anticiklon északi peremén egy hidegfront található, amely Nyugat-, Északnyugat-Skandináviába néhány zápor kíséretében már meghozta a lehűlést. A Kárpát-medence időjárására egyre kevésbé lesz hatással a délre lévő hidegörvény. Hétőn szaknyugat felől elér minket az említett hidegfront, amelynek hatására lassan szárazabb és stabilabb levegő áramlik fölénk.

Várható időjárás az ország területén hétfő éjfélig:
—————————————————

Az ország nagy részén erőteljes gomolyfelhő-képződésre van kilátás, és többfelé, akár több alkalommal is számíthatunk záporokra, zivatarokra, amelyeket felhőszakadás kísérhet. Hétfőn  a Dunántúl északnyugati felén már kevesebb lesz a felhő, és ott kisebb a csapadék esélye is. Az északias szél főleg a Nyugat-Dunántúlon, illetve északkeleten erősödhet meg, de zivatarok környezetében is lehetnek erős vagy akár viharos széllökések.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 18 és 23 fok között várható, de az átmenetileg derült, szélcsendes tájakon pár fokkal hűvösebb lehet a hajnal.
A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn általában 26 és 30 fok között alakul.

Hazai Tükör | PannonHírnök

Facebook


Hasonló cikkek