Időjárás-jelentés

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:

    Időjárási helyzet Európában:
—————————-

Nyugat-Európa felett ciklon örvénylik, hullámzó frontja a Feröer-szigetektől Anglián át egészen Spanyolországig húzódik, amelynek mentén többfelé fordul elő eső, zápor. A front előtt délies áramlással Franciaország és Kelet-Spanyolország fölé meleg levegő áramlik, így ott 20, 25 fok közé melegszik fel délutánra a levegő. Ez jelenleg kontinensünk legmelegebb vidéke.
Ugyancsak alacsonynyomású képződményt találunk Ukrajna fölött, a Kelet-európai-síkságról jelentősebb mennyiségű csapadékot jelentettek. E két rendszer között anticiklon alakítja az időjárást, napos, száraz, a sokévi átlaghoz képest több fokkal hűvösebb az idő. Szerda estig a Kárpát-medence fölé egyre melegebb és továbbra is száraz levegő érkezik.

Várható időjárás az ország területén szerda éjfélig:
—————————————————-

A derült éjszakát követően szerdán zavartalan napsütésre számíthatunk. Csapadék nem lesz. Reggelig mérsékelt marad a légmozgás, szerdán a Dunántúlon és a Duna mentén viszont már megélénkül, kevés helyen olykor meg is erősödik a délkeleti szél.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -3 és +4 fok között alakul, fagy ismét nagy területen várható. Az északi völgyekben ennél hidegebb, míg a Dunántúl magasabban fekvő részein enyhébb lehet a hajnal.
A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán 16 és 21 fok között valószínű.

Amennyiben tetszik a tartalmak sokszínűsége, kérjük szánjon még ránk pár percet támogassa a PannonHírnök szerkesztőinek munkáját és kövessen minket a Facebookon!


Hasonló cikkek