Időjárás-jelentés

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:

Időjárási helyzet Európában
—————————
Kontinensünk nagy részének időjárását egy hatalmas kiterjedésű anticiklon határozza meg. Ennek területén túlnyomóan napos idő van, kisebb felhőfoszlányok vannak az égen, csapadék csak elvétve fordul elő. A magasnyomástól északra vonulnak időjárási frontok, arrafelé borult az ég, és sokfelé fordul elő nagy mennyiségű, 30-50 mm-nyi vegyes halmazállapotú csapadék. A Kelet-európai-síkságon ciklonok hatására változékonyabb az idő, és szintén több helyen esik, de a csapadék mennyisége szerényebb. Csütörtök estig anticiklon alakítja a Kárpát-medence időjárását, a magasban zajló melegedés miatt erősödik a ködhajlam.

Várható időjárás csütörtök estig
——————————–
Többnyire gyengén felhős, napos, száraz időre számíthatunk. Éjszaka sokfelé párássá válik a levegő, köd is képződik, amelynek a kiterjedése csütörtökön fokozatosan csökken, a legtöbb helyen kisüt a nap, de az Északi-középhegység környezetében, az Észak-Alföldön tartósabban megmaradhat. Az északnyugati szél kora délután még élénk lesz, majd mérséklődik a légmozgás.
A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -8 és -2 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön -2 és +6 fok között alakul, a fagypont körüli értékek a tartósabban borult, ködös tájakon várhatók.


Hasonló cikkek