Időjósló medvelest tartanak a Kecskeméti Vadaskertben

Szerdán 10 órakor medvelesre várják az érdeklődőket a Kecskeméti Vadaskertben. A látványetetéssel egybekötött program során a résztvevők az örvös medvéket, Lucky-t és Buddhát figyelhetik meg, vajon meglátják-e az árnyékukat.

Február 2. a Gyertyaszentelő napja. A népi hagyomány szerint e napon a téli álmából ébredő medve kijön a barlangjából, és ha napos időt talál, meglátja a saját árnyékát, akkor visszabújik, mert még hosszú lesz a tél.

Ha a medve borús időre ébred, úgy mancsaival kitörli az álmot szemeiből és nem megy vissza barlangjába, hanem elindul táplálék után, tehát véget ér a tél, és közeleg a tavasz!

A Vadaskertben, hasonlóan más állatkertekhez, a medvék, így Lucky és Buddha, nem alszanak valódi téli álmot. Éjjelenként komfortos állatházukban pihennek, nappal pedig gondozóik jóvoltából bőséges és változatos táplálék ellátásban részesülnek, ezekben a hónapokban is.

Aki a szerdai látványetetésen nem tud részt venni, azok kedvéért szombaton és vasárnap 10 órakor megismétlik a programot. -írja a BAON.hu

Révhegyi Andrea

Ha tetszenek a tartalmak, kérjük támogassa a PannonHírnök szerkesztőinek munkáját és kövessen minket a Facebookon


Hasonló cikkek