Idős emberek halálát okozta a Covid-vakcina

Közel két tucat, 80 évesnél idősebb ember a tipikus mellékhatásokba halt bele – közölte a 24.hu.

A Bloombergre hivatkozva a 24.hu azt írja: Norvégia arra figyelmeztetett, hogy a koronavírus elleni védőoltás túl kockázatos lehet a 80 évnél idősebb és gyógyíthatatlan beteg emberek számára. Ezt azért közölték, mert az északi országban huszonhárman elhunytak nem sokkal azután, hogy megkapták az oltóanyag első dózisát.

A figyelmeztetést a norvég gyógyszerügynökség adta ki, amely szerint 13 vakcinázott elhunyt boncolását végezték el eddig, és az eredmények arra utalnak, hogy a jellemző mellékhatások okozták az idős, rendkívül gyenge immunrendszerű emberek halálát.

„A legsebezhetőbbek számára még a legenyhébb mellékhatások is súlyos következményekkel járhatnak. Akiknek csak nagyon kevés idejük van már hátra, a vakcina előnyei marginálisak lehetnek” – adta közre figyelmeztetését a norvég közegészségügyi intézet a Bloomberg szerint.

A 24.hu arról is ír, hogy a skandináv országban eddig legkevesebb 33 ezren kapták meg az első dózist a Pfizer és a BioNTech közösen kifejlesztett vakcinájából. Az északi országban  is elsőbbséget élveznek azok, akik a vírus által a legnagyobb veszélynek vannak kitéve, köztük az idősek is.

 

Világ tükör | Pannon Hírnök 


Jerez J. Gyula

- 20 év média, kisebb szünetekkel - bel- és a világpolitika, kultúra közel és távolabb

Hasonló cikkek