A Nemzeti Táncszínházzal ünnepelt az Ifjú Szivek

Múlt hét szerdán este Budapesten, a Nemzeti Táncszínház 20 éves fennálásának jubileumi gáláján mutatkozott be a szlovákiai Ifjú Szivek Táncegyüttes.

A Nemzeti Táncszínház az est beharangozójában úgy fogalmazott, “március 23-án négy zseniális táncegyüttes ünnepli az idén 20 éves Táncszínházat”. A különleges este a Kulcsár Noémi Tellabor előadásában Ravel örök klasszikusával, a Boleróval kezdődött, majd a PR-Evolution Dance Company darabja következett.

Az első részt Hégli Dusan Autentika – Saját anyag című előadásának kimondottan erre az alkalomra készített változata zárta. A est második részében a Szegedi Kortárs Balett előadásában Juronics Tamás Blue című darabját láthatta a közönség.

Az elmúlt 20 évben a társulat több egész estés darabját is műsorra tűzte a Nemzeti Táncszínház. A Felföldi levelek, a Hontalanítás vagy a Finomhangolás mind a Táncszínházban kerültek bemutatásra Budapesten. “Örülök, hogy öt év után újra ott lehettünk” – mondta Varsányi László főigazgató.

Az Ifjú Szivek Táncszínház pénteken Pozsonyeperjesen lépett fel, majd hétfőn Komáromban mutatja be az Autentikát.

Budapesten legközelebb május 8-án, a Magyar Zene Házában találkozhatnak velük.

Forrás: TASR, ujszo.com

Fotó: Autentika (IS archívum)

Ha tetszettek a tudósítások a hírcikkek, kérjük támogassa a PannonHírnök munkáját és kövessen minket a Facebookon!


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek