Igazi gyerekvilággá változik Magyarcsanád

A település önkormányzata nagyon fontosnak tartja, hogy a falu apraja biztonságosan és önfeledten  fejlődjön játék közben. Ehhez kíván minden eszközt megadni.

Magyarcsanád polgármestere a Rádió 7 – nek elmondta, hogy nemrégiben sikeres pályázatot zártak a Magyar falu program keretein belül, ötmillió forintos támogatást nyertek. A falu büszke a sikereire, az összegből az óvoda udvarát újították fel, melyet a kicsik hamar és nagy örömmel vettek birtokba.

Új  játékokat vásároltak,  valamint kialakítottak egy mezítlábas parkot, ahol az ovisok lábbeli és zokni nélkül ismerkedhetnek a különböző természetes anyagok tapintásával,  melyet  kalandként élnek meg. Közben játszva tanulnak, ráadásul az egészségükért is tesznek, mert friss levegőn mozognak. Az óvodapedagógusok játékos feladatokat készítenek nekik, minek köszönhetően formálódik személyiségük és kinyílik számukra a világ.

E siker mellett pedig két másik pályázatnak hála jelenleg is újítják a köztéri játszóteret, s hogy a felnőttek is örömüket leljék  a szabad mozgásban, amíg gyermekeik  játszanak, kialakításra kerül  egy kültéri konditerem is,  így egy kisebb szabadidős parkot tudnak létrehozni a faluban. Várhatóan március – április  környékén adják majd át, a sokak által már nagyon várt új teret.

Magyarcsanád  tehát igazi családbarát gyerekvilággá változik a  közeljövőben.

Farkas Cs. Tekla

Kiemelt képünk illusztráció!

Hazai Tükör | PannonHírnök

Kövessen minket: Facebook


Hasonló cikkek