Így adják elő a gyerekek a népszerű rockoperát: István, a király iskolába megy

Még várják a jelentkezőket az István, a király iskolába megy című, egész Kárpát-medence ifjúságát megmozgató zenés színházi tehetségkutató versenyre. A fiatalok a legendás rockopera egyes jeleneteit forgatják le saját értelmezésükben. Vadkerti Imre, a program felvidéki koordinátora szerint a fiatalok számára nagy lehetőségek nyílnak meg.

Az ötezer anyaországi és külhoni magyar nyelvű általános iskola számára kiírt versenyben diákok adják elő, rögzítik és a YouTube-ra töltik a rockopera egy-egy jelenetét. Az iskolák 20-25 perces produkcióval, míg a 6-16 éves diákok egyéniben szóló előadással jelentkezhetnek.

A versenyszabályzatokat ITT oldalon tekinthetik meg – november 30-ig lehet jelentkezni. A produkciókat szakértő zsűri és a közönség is rangsorolják, a verseny végén a kiválasztottakból egy különleges társulatot állítanak össze, amely 2020 nyarán előadhatja a rockoperát egy frenetikus élőműsor során.

Az István, a király iskolába megy program promóciós videoklipjét a rockopera felújított változatának sztárjaival, Vadkerti Imrével, Vikidál Gyulával, Varga Miklóssal és Feke Pállal forgatta le egy csapatnyi tehetséges iskolás. Vadkerti Imre, a „Felvidék hangja” szerint már a forgatás is csodálatos élménynek bizonyult. Portálunknak elmondta, számos felvidéki iskola igazgatójával vette fel a kapcsolatot, hogy biztassa az intézményeket a versenybe való jelentkezésre, tudomása szerint Kassa és Nagykapos vidékéről, Gömörből és a Dunaszerdahelyi járásból is érkeztek már videók a központba. “Nagy lehetőség áll a kalandozó kedvűek előtt. Mindenkit biztatok, én is végigjártam ezt az utat, és számomra is egy nagy ajándék ez, legyen így másnak is. Menjetek és alkossatok!” – üzente Vadkerti Imre a vállalkozó szellemű, aktív fiataloknak.

Az István, a király iskolába megy program a százéves Trianoni megemlékezés méltó részét képezi azáltal, hogy hazai és külhoni gyerekek egy színpadon éneklik a legnépszerűbb történelmi rockoperát. A győztesek egyik díja lesz, hogy elutazhatnak Párizsba, és egy Versailles-i kirándulás keretében megnézhetik a szégyenletes trianoni szerződés aláírásának helyszínét. Természetesen egy Disneyland-i kirándulás sem maradhat el. A verseny arca Feke Pál énekes, aki az elmúlt években Istvánt, Koppányt, Laborcot és Tordát is alakította a rockoperában.

 

Forrás: ma7.sk

Fotó:Szörényi Réka / Zikkurat Színpadi Ügynökség


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek