Így formálj rózsát alumínium dobozból

Egy cikkünkben már bemutattuk, hogyan tudod felhasználni az üdítős doboz nyitófülét, ezúttal arra adunk tippet, miként készíthetsz a többi részéből rózsát.

Miután elfogyasztottad az alumínium doboz tartalmát, fogj egy ollót és óvatosan vágd le a doboz alját és tetejét. Próbáld minél közelebb vágni a végekhez, hogy több megmunkálható felületed maradjon.

Ha jól csináltad, kaptál egy alumínium hengert. Ezt követően vágd keresztbe a hengert, hogy ki tudjad hajtogatni téglalap alakban. Ha türelmes vagy, akkor egy pár órára a kihajtogatott alumínium felületre helyezz nehezéket, hogy rendesen kisimuljon és könnyebben tudj majd vele dolgozni.

Minél nagyobb rózsát szeretnél, annál több felületre lesz szükséged. Egy alumínium dobozból csupán egy egészen apró, kevés sziromból álló rózsát tudsz formálni. A képen látható rózsa négy lapból épül fel, amelyet egy dobozból formáltam.

Alumínium rózsa

Ha az alumínium lap készen áll a rózsa elkészítésére, akkor vágj ki belőle szabályos négyzeteket. Ezt követően meg kell formálnod a szirmokat. Vágj ki a négyzetből sziromformákat a képen látható módon úgy, hogy a szirmok egymástól ne szakadjanak el. Az én rózsám négy sziromból készült – minél több szirommal készíted, annál sűrűbb lesz.

Ugyanezt ismételd meg annyiszor, ahány alumínium lapod van. Miután az összes lapot felhasználtad, fogd az egyiket és ahol a szirmok találkoznak, vágj egy apró lyukat a lap közepébe. Ezt ismételd meg a többi sablonnál is. Mivel az alumínium könnyen formálható, így ha beleszúrsz egy éles kés hegyével a közepébe és elkezded csavarni a lapot, könnyedén kifúrhatod a lyukat.

Ha megvan, akkor szükséged lesz még egy alumínium négyzetre, ami majd a rózsa szárát fogja képezni. Görgesd fel a lapot, de ügyelj rá, hogy ne legyen vastagabb a szirmoknál vésett lyuknál. Ha kész vezesd át a lyukakon.

Ezt követően lehet elkezdeni a szirmok formálását. Ha fogsz egy csipeszt, egyszerűbb dolgod lesz. Haladj a legfelső szirmoktól lefele. A felső szirmokat hajtogasd be annyira, hogy majdnem hogy összezárjanak felül, a második lapot lazábbra és így haladj tovább.

Ha nagyon szét akar nyílni a rózsa, akkor kösd össze a felhajtogatott szirmokat szorosan madzaggal egy pár órára, hogy az anyag megszokja a formáját.

Az így elkészített rózsa bármelyik polcon jól mutat. Ha egész csokorra valót készítesz belőle, akkor akár egy kisebb vázába is beleteheted őket.


Hasonló cikkek