Így gyilkolhatták meg a gútai vállalkozót Kuciak feltételezett gyilkosai

A Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA) nyomozói hétfő óta egy dokumentumban kezelik a gútai vállalkozó, Molnár Péter és a Ján Kuciak újságíró, valamint jegyese, Martina Kušnírová ellen elkövetett gyilkosságok ügyét.

Az ügyben Marian Kočner, Alena Zsuzsová, Andruskó Zoltán, Szabó Tamás és Miroslav Marček szerepel gyanúsítottként. A nyomozati akta szerint Szabó és Marček lőhette le a gútai vállalkozót.

A gyilkosságot Molnár saját házában hajtották végre, a biztonsági berendezések miatt, amelyek a házat védték, olyankor kellett behatolniuk az ingatlanba, mikor a tulajdonos otthon tartózkodott.

A JOJ TV információ szerint Marček és Szabó a gyilkos fegyver markolatával törte be a ház ablakát, majd miután bejutottak a házba, rákiáltottak Molnárra, hogy feküdjön a földre. A férfit a hálószobában érték utol, akkor már a földön feküdt, és hangtompítós pisztollyal, két lövéssel végeztek vele. Mielőtt lelőtték, még megkérdezték tőle, van-e valaki más is a házban, amire a vállalkozó nemmel felelt.

A gyilkosok átkutatták a házat, összeszedték a töltényhüvelyeket, de ékszert és pénzt nem találtak, ezért Molnár pénztárcáját vitték magukkal.

A fegyvert a Kis-Dunába dobták, Molnár iratait pedig a parton égették el.

Marček azóta beismerte, hogy ő követte el mindkét gyilkosságot.

Forrás: ujszo.com


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek