Így hozd be a kertet a lakásodba műfűvel

Mindened a kertészkedés vagy csak egyszerűen jól érzed magad zöld környezetben? A műfű segítségével lakásodon belül sem kell lemondanod a kinti hangulatról.

Szinte minden lakásban lehet látni cserepes virágokat, amelyek valóban barátságosabbá teszik az ember otthonát. Ennél azonban sokkal nagyobb sikert érhetsz el műfű felhasználásával. A cikk további részében néhány tippet kaphatsz, hogy hol érdemes felhasználni a műfüvet.

Műfű a padlóra

Az ember nem tud elmenni a szupermarketek kertészeti részén kiállított műpázsitok mellett úgy, hogy végig ne simítaná őket. Ez nem véletlen, hiszen olyan kényelmes, puha tapintású, hogy az ember utána elkezd ábrándozni egy műfüvesített kerten.

Aztán meglátja az árcédulát és szomorkás tekintettel hagyja maga mögött a polcokat. A műfű ugyanis nagyon drága. Azonban, ha csak néhány négyzetmétert vásárolsz, nem nagy kiadás és bőven elég, hogy lakásodat feldíszítsd vele.

A tisztítása nehézkes, cserébe azonban olyannyira jó érzés rajta sétálni, hogy az ember el is feledkezik hátrányos tulajdonságairól.

 műfű

Műfűvel bevonni a nappali padlóját valóban extrém vállalkozás, de kétségtelen, hogy aki vendégségbe érkezik hozzád leesett állal fogja csodálni az eredményt. És nem is igen akar majd távozni az említett kényelmes tapintása miatt. Egyből jobban fognak mutatni a cserepes virágaid is a sarokban!

Ha nem szeretnél ilyen mértékű változtatást és van teraszod, akkor annak műfűvel való borítása szintén ígéretes sikert hoz majd. A műfüvet nem feltétlenül muszáj rögzítened, mert az alja öntapadós, így nem csúszik el. Ha mégis valamilyen módon oda szeretnéd fogatni, akkor a két oldalán ragasztócsíkos tépőzár kitűnően alkalmazható.

Műfüvet a falra

Hihetetlenül hangzik, de nagyon szép dekoráció a falra felfogatott műfű a helyiségek bizonyos részeiben. Akár az ágytámlánál a fal teljes szélességében, akár formára szabott változatában is jól mutat.

Ha az utóbbi lehetőséget választod, érdemes krétával a műfű hátoldalán megtervezni, hogy milyen alakot szeretnél kivágni. Ezzel megkímélheted magad attól, hogy esetleg véletlenül mellévágjál és ha ügyesen tervezel, spórolni is tudsz a anyaggal.

Műfű az asztalon? Miért ne!

Ha kint rossz idő van, esik az eső, akkor is tökéletes piknik hangulatot teremthetsz a műfű asztalon való elhelyezésével. A fű szálai elég rugalmasak ahhoz, hogy a poharak még üresen se dőljenek el.

Azonban itt se feledkezz meg róla, hogy a műfű tapintása hihetetlen puha – ne csodálkozz, hogy a vendégeid evés közben is az asztalt fogják simogatni!


Hasonló cikkek