IKEA-s Dobrev

Dobrev Klára igen közvetlen asszony. Nagypolitikusi pályafutása előtt feltehetően sokszor megfordult az IKEA bútoráruházban, ahol a vásárlókat tegező formulában szólítják meg

„Most sem csinál mást. Azt a szellemi vírust prüszköli szét, ami bizonyítottan pusztítóbb, mint a Covid–19. A kommunizmus néhány évtized alatt százmillió embert küldött a halálba. Ennek egy különleges mutánsát terjeszti most az a furcsa alakulat, amely a jövő évi választásokra összeállt, és minden eszközt felhasznál arra, hogy a nemzetépítő kormánytól elvegye a hatalmat egy talán minden eddiginél kíméletlenebb nemzetközi erő támogatásával.

A gátlástalan baloldal számára ismét eljött az ígérgetések időszaka. Dobrev Klára szégyentelen szavazatvásárlásba kezdett. Előálltak azzal, hogy ha győznek, minden nyugdíjasnak százötvenezer forintot adnak. Ezt mondják azok, akik 2010 előtt gátlástalanul elvették a tizenharmadik havi nyugdíjat, az egekbe emelték a rezsidíjakat, óriási kölcsönök felvételével adósították el az országot, és kergettek milliókat a svájcifrank-hitelek kíméletlen csapdájába. Sajnos vannak még olyan idős emberek – a tudósítások képein ők veszik körbe az ígérgetőt –, akik lépre mennek.

Ám ha az IKEA-s stílus nem jön be, és nem irányul kellő figyelem a nagyasszony kirándulásaira, jöhetnek a keményebb eszközök. A minap Egerben például a baloldali észosztást néhány fiatalember próbálta megzavarni, egyikük még egy gáz-riasztópisztolyt is előhúzott. Így aztán már jóval nagyobb teret kaphatott az esemény, mint kapott volna a játékfegyveres közjáték nélkül.

Ezen nincs mit csodálkozni, az Apró–Gyurcsány–Dobrev-klán fegyverszeretete közismert. A nagypapa az 1956 utáni véres megtorlások fegyverkezeltetője volt, Dobrev apuka nevét sok forrás összefüggésbe hozza a Szent II. János Pál pápa elleni római merénylettel, és a derék férj, Gyurcsány Ferenc fegyverek iránti vonzalma is közismert. Cigánygyilkosságok titkosszolgálati háttérmanőverekkel, rendőr­palotát eltaláló Kalasnyikov-lövedékek, aztán a csúcspont a 2006-os szemkilövetések sora.”

A teljes írás itt olvasható!

Pannon Fórum | PannonHírnök 

Facebook 


Jerez J. Gyula

- 20 év média, kisebb szünetekkel - bel- és a világpolitika, kultúra közel és távolabb

Hasonló cikkek