Illegális cigarettagyárat lepleztek le a hatóságok Szlovákiában

Közép-Európa legnagyobb illegális cigarettagyártó-hálózatát leplezték le a Nagyszombat kerületi Nagykosztolányban – tájékoztatott a szlovák rendőrség.

Az akció során több millió illegális cigarettát és dohányt foglaltak le, valamint 47 embert vettek őrizetbe: ukrán, román és moldáv állampolgárokat.

Az éjjeli órákban az ország három különböző pontján tárták fel az illegális cigcsarettagyárakat. A rendőrség figyelmeztet, hogy ezekben az esetekben Szlovákia mint tranzitország szerepel, az esetek többségében a hamis árut innen szállítják tovább Nagy-Britanniába, Németországba, Lengyelországba és Csehországba.

Idén ez volt a 11. akció, mely során illegális dohánytermékeket foglaltak le. A mostani razzia során 30 millió illegális cigaretta, 50 tonna dohány és több ezer szivar forgalomba kerülését sikerült megakadályozni. A lekapcsolt szállítmány értéke egyelőre még nem ismert.

Forrás: ujszo.com


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek