Illegális szeméttelepet számolnak fel

Egy sikeres pályázatnak köszönhetően megtisztulhat a Szécsény külterületén fekvő Hermina-puszta egy része, amelyet jelenleg elborít az illegálisan odarakott szemét  – olvasható a város közösségi oldalán.

Csukáné Szerémy Andrea alpolgármester a közleményben kifejtette: a Hermina-pusztán az utóbbi években egy illegális hulladéklerakó alakult ki, ahol az idők során az építési törmelék és a háztartási hulladék töménytelen mennyiségben halmozódott fel. A szemetelők ráadásul az elmúlt hetekben újabb, a városhoz közelebb eső részeket is beszennyeztek. Mindez a terület fenntartójának, az Ipoly Erdő Zrt.-nek, valamint a szécsényi önkormányzatnak is sok bosszúságot okozott – fogalmazott Csukáné Szerémy Andrea. Az alpolgármester kiemelte: az illegális hulladéklerakók keletkezésének megelőzése, a meglévők megszüntetése, illetve a nyomonkövetés egyaránt rendkívül költséges.

Most azonban lehetőség nyílt a szennyezett terület megtisztítására, az Ipoly Erdő Zrt. ugyanis sikeres pályázatot nyújtott be az Innovációs és Technológiai Minisztérium által kiírt „Tisztítsuk meg az Országot!” elnevezésű országos program kiírására. Az összegből felszámolhatóak az állami erdőgazdaság által kezelt területeken található illegális hulladék kupacok, a jelentős támogatás egyik célterülete pedig a Hermina-puszta lesz.

Hazai Tükör | PannonHírnök

Kövessen minket: Facebook


Lakatos Kati

Hírek szóban és írásban Nógyrád megyéből a PannonHírnök HazaiTükör rovatában. Küldetésem Gárdonyi után szabadon, Lámpás. A felnövő nemzedékek oktatása.

Hasonló cikkek