Ilyen szintű mészárlást kupában még nem élt át a Barca

A tegnap esti “produkció” a Barcelona-drukkerek számára igazi horrorélményként marad meg, minek a helyét a mai naptól már inkább az értetlenkedés vette át. Bartomeu semmitmondó nyilatkozata, Setién sablonos magyarázkodása és Gerard Piqué kifakadása jól jelzi, hogy a Barcelona mély gödörbe csúszott.

Nem segített persze a járványhelyzet sem az amúgy is döcögős formában lévő csapaton, de nézzük meg, hogy mit hozott ki mondjuk a Bayern a lehetőségeiből az elmúlt pár hónapban. Esélyes, hogy ez az amúgy – egyéb szempontokból nézve – felejteni való év legalább egy triplázásról emlékezetes maradhat majd a müncheniek számára.

A Bayern hengerelt az idei BL-szezonban

A tegnapi 2-8 élét bár nem veszi el, kevésbé meghökkentő, ha megnézzük, idén milyen eredményeket mutatott fel a csapat a Bajnokok Ligájában. Csak hogy a “nagyokat” említsem, a tavalyi döntős Tottenham-et 7-2-re kalapálta el, a Chelsea-t pedig (igaz két meccsen) 7-1-es összesítéssel küldte nyaralni a Bayern. A szezonban mindössze egy meccs volt, amin 3-nál kevesebb gólt lőttek és egy sem, amin kettőnél többet kaptak volna.

A Barcelona ellen minden összejött

Ember legyen a talpán, aki az első 10 perc utáni gyors gól-öngólváltást követően előre megmondta volna a végeredményt. A Barcelona helyzeteket alakított ki, kapufáig jutott, ekkor még senki nem gondolta volna, hogy másfél órával később plusz hét gombóccal hagyják el a Estádio da Luz gyepét. Hogy aztán a 22. és a 31. perc között hol járt a Barca, az már egészen más kérdés, ugyanis tíz perc alatt berámolt nekik a Bayern három gólt. Elképesztő védelmi hibák sorozata, Ter Stegen folyamatos bizonytalankodása jellemezte ezt az időszakot, az meg különösen érthetetlen volt, hogy a kapus még ezek után is több passzt kapott (és adott el), mint elöl Messi és Suárez.

Saját magukat verték meg a katalánok

A második félidő langyosabban indult, kicsit behúzta a kéziféket a Bayern, amit Suárez ki is használt, az uruguayi gólja a Barcelona egyetlen szép pillanata volt nagyjából a teljes második félidőben. Csakhogy csapatszinten a második 45 perc is katasztrófába torkollott, a 19 éves Davies az ötödik gól előtt bohócot csinált a komplett Barca-védelemből, innentől ismét teljes motivációvesztés következett. A 82. percig úgy tűnt, hogy marad a kellően kellemetlen, de még nem megalázó 2-5, aztán megint jött a látványos dráma. Lewandowski erősen lesgyanús gólját az amúgy egész meccsen az eseményekkel “sodródó” Skomina némi gondolkodás után, megnézés nélkül megadta, hogy aztán a Barcelonától kölcsönben (!) lévő Coutinho még kettőt vágjon a teljesen padlóra küldött, az utolsó percekben gondolatban már az öltözőben lévő csapatnak.

A péntek esti mészárlásból Ter Stegen ordító hibái, Semedo mélyen szint alatti játéka, Griezmann láthatatlansága és Vidal mérkőzés előtti hatalmas mellénye volt a legnagyobb csalódás. A maszatolós nyilatkozatok nem igazán jelzik, hogy lenne bármiféle megoldás a mélyen gyökerező problémákra, a Barcelona válsága vélhetően nem egy-két szezonra fog korlátozódni. A Bayern München hengere viszont nem áll le, akár a Manchester City, akár a Lyon jut ma este tovább, különösebben egyik csapat helyében sem lennék jövő szerda este.


Hasonló cikkek