Indul az 5. MOL Nagyon Balaton eseménysorozata

Indul az 5. MOL Nagyon Balaton, amely nagyfesztiválokat, különleges programokat, világsztárokat és több száz hazai előadót, valamint gasztronómiai élményeket ígér idén nyárra. A szervezők csütörtöki közlése szerint 30 eseményre egymilliónál is több turistát várnak.

A közlemény idézi Lobenwein Norbertet, az eseménysorozat egyik főszervezőjét, aki beszélt arról, hogy a MOL Nagyon Balatonhoz olyan nagy múltú és nívós események kapcsolódtak korábban, mint a VeszprémFest, a Művészetek Völgye, a Balaton Sound vagy a Paloznaki Jazzpiknik, de számos új esemény is elindulhatott, például a Strand Fesztivál, a B.my.Lake vagy a kompkoncertek.

“Az idei kínálatban több tucat világsztár és rengeteg hazai produkció szerepel. A MOL Nagyon Balaton eseményei tavaly már egymilliónál is több vendéget vonzottak a Balatonra, idén ennél is több fesztiválturistát várunk”

– fogalmazott Lobenwein Norbert.

A MOL Nagyon Balaton azonban nem csak kulturális eseményekről és fesztiválokról szól. “A We Love Balatonnal közösen kutattuk fel a legjobb helyeket: éttermeket, sütödéket, szállásokat – ezeket ajánljuk a közönségüknek. A napokban jelent meg a Balaton Magazin, amely elsősorban a balatoni eseményeket mutatja be, számos exkluzív interjúval, amelyek között például John Newman, Parov Stelar, vagy Kiss Tibi is megszólal” – tette hozzá Fülöp Zoltán, a MOL Nagyon Balaton másik alapító-főszervezője.

Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója elmondta, hogy a 2013 óta jelentkező Nagyon Balaton programjai hozzájárultak a szezon meghosszabbításához.

A balatoni régió eseményeit összefogó kezdeményezés kiemelt támogatója 2017-ben is a MOL. A közmédia az esemény fő médiatámogatójaként idén nyáron is kiemelten foglalkozik a MOL Nagyon Balaton eseményeivel. A Duna csatornán június 19-től Révfülöpről jelentkezik a nyár legjobb programjait bemutató Balatoni nyár című magazinműsor, melynek műsorvezetői Rátonyi Krisztina, Kraszkó Zita, Harsányi Levente és Vida Péter lesznek. Az M1-en futó Nyár 2017! című műsorban Jakab Cintia és Boldizsár Kata adnak majd 3-4 perces tudósítást, bejárva az összes nyári fesztivált. Az augusztus 11. és 19. között zajló Strand Fesztivál a Petőfi Rádión megismert közkedvelt magyar előadókra épít majd, valamint a rádió a helyszínen is megjelenik különleges kitelepülésével – olvasható az összegzésben.

Júniusban nyit a Plázs Siófok, ahol fellép mások mellett a Wellhello, a Halott Pénz, a Punnany Massif, Majka & Curtis és a TNT. A Budapest Bár ezen a nyáron háromszor is koncertezik a Balaton közelében: június 17-én ők nyitják a Balatoni Nyár programsorozatot Révfülöpön, néhány nappal később a balatonföldvári Kultkikötőben, július végén pedig a kapolcsi Művészetek völgyében lesznek láthatók.

Június 10-én és 11-én lesz a Nemzeti Regatta vitorlásverseny, amelyen amatőr vitorlázók és közéleti szereplők szállnak vízre, idén már 50 település csapata versenghet a leggyorsabbnak járó díjért.

Június 23-tól augusztus végéig látogathatók a Kultkikötő rendezvényei: Balatonboglár, Balatonföldvár, Balatonfenyves mellett Kéthely szolgáltatja a helyszínt. Balatonfüreden is programok várják a turistákat: júniusban Könyv-Bor-Jazz fesztivál, júliusban az V. Anna Fesztivál, augusztusban pedig a Balatonfüredi Borhetek.

Július 14-én indul a Badacsony Bor7, amelyen a régió szinte összes borászata jelen lesz, a 9-én startoló a balatonboglári Parti Pezsgésen pezsgő, habzó, gyöngyöző nedűket és helyi sajtokat, sonkákat lehet kóstolni. Hévíz, Keszthely, Szentgyörgyhegy, Tihany, Balatonfüred vagy Siófok történelmét a Hosszúlépés tematikus sétákon lehet megsimerni.

Július 5-én kezdődik a Balaton Sound, fellép mások mellett Kygo, Hardwell, Armin Van Buuren, Afrojack, Dua Lipa, a Galantis, G-Eazy és Jason Derulo is.

A Művészetek Völgye, Pink Martinival, Nouvelle Vague-gal, a Hiperkarmával, az Anna and the Barbies-zal, az Irie Mafiával és a Kiscsillaggal várja a látogatókat. A VeszprémFesten pedig többek között Tom Jones és Prince egykori zenekara, a New Power Generation koncertezik.

Július 28-án a Tihany-Szántódi révből a MOL Nagyon Balaton egyik legizgalmasabb programját kínálva indulnak Kompkoncertek.

A tavalyi nagysikerű koncertje után idén augusztusban visszatér a Paloznaki Jazz Piknikre az Incognito, de ott lesznek a Kool & the Gang, a Matt Bianco ft. New Cool Collective, a Group ‘n’ Swing mellett a Nagy-Szín-Pad! tehetségmutatóból Jónás Vera és a The Qualitons is.

A nyári két utolsó nagy fesztiválja idén is a Strand és a B.my.Lake lesz Zamárdiban. Olyan világsztárok érkeznek a Strandra, mint John Newman, a Bastille, Icona Pop, Parov Stelar, Alan Walker vagy Alle Farben, de a Wellhello, Vad Fruttik, Quimby és Halott Pénz is színpadra lép majd, míg Közép-Európa első számú szabadtéri underground elektronikus zenei fesztiválján a műfaj legnagyobb, legígéretesebb nevei szerepelnek.

A MOL Nagyon Balaton szervezésében június 10-én az egész régió eseményeit érintő játék indul: a “Check-In” pecsétfüzetekhez országszerte a Best of Summer kiadványban, fesztiválokon és júliustól a MOL-kutakon juthat hozzá bárki. A pecsétfüzetek beküldői között 50 VIP-bérletet sorsolnak ki 2018-as balatoni fesztiválokra, nyerni ehet családi nyaralást a fődíj pedig egy autó. A játék részletei a www.nagyonbalaton.hu oldalon találhatók.

A közleményben olvasható, hogy megjelent és országszerte fellelhető a Balaton Magazin és a Best of Summer kiadvány, amelyek a legizgalmasabb balatoni eseményeket és a legjobb helyeket mutatják be.

 


Hasonló cikkek