InfoVaticana: Orbán Viktor a magyarok hosszú távú boldogulásáért dolgozik

A keresztény értékek mellett maximálisan kiálló spanyol lap a magyar kormány családpolitikai intézkedéseit méltatta.

A külföldi sajtóban is téma volt Orbán Viktor vasárnapi évértékelője, különösen a hétpontos családvédelmi akcióterv, illetve Magyarország azon álláspontja, hogy a magyar családok támogatásával kell megoldani a demográfiai problémákat, nem pedig a bevándorlással.

Az InfoVaticana című, katolikus értékeket valló spanyol portálon sorra veszik a magyar gyermekeket és családokat támogató intézkedéseket, illetve kiemelik, hogy a világon kétféle vezető létezik: olyanok, akik csak a következő választásokkal törődnek, és ennek megfelelően hoznak döntéseket, és olyanok, akik hosszabb távra tekintenek előre, és az általuk vezetett ország és nép hosszú távú érdekeit tartják szem előtt.

Utóbbi kategóriába sorolták Orbán Viktort, aki a spanyol lap szerint nem ciklusokban gondolkozik, hanem a magyar nép minél jobb boldogulása a célja.

A cikkben szó esik még arról is, hogy Lengyelország is hasonló utat választott, ott is a családokat támogatják a bevándorlás ösztönzése helyett.

Természetesen nem tetszik mindenkinek a magyar válasz a demográfiai kihívásokra, hiszen sokan bevándorláspárti nézeteket vallanak Európában. Ahogyan arról beszámoltunk, a BBC-n egy szakértő arról értekezett, hogy míg a gyerekeket legalább húsz évig el kell tartani, akik csak ezt követően állnak munkába, addig a bevándorlás azonnal felhasználható munkaerőt eredményezhetne.

Forrás: 888.hu


Hasonló cikkek