Ingatlanfejlesztésekkel segítik a szegényeket Kőkúton

Kőkút ingatlanberuházásokkal segíti a helyben élő hátrányos helyzetű családok társadalmi integrációját – tájékoztatta a somogyi település önkormányzata az MTI-t.

Azt írták: az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program szegregált élethelyzetek felszámolásáért meghirdetett pályázatán elnyert mintegy 200 millió forintos támogatásnak köszönhetően két lakóház épül és három megújul a község szegénységtől leginkább sújtott részén. Az önkormányzat emellett egy szolgáltatóház és egy szolgáltatópont létrehozását is tervezi.

Kőkút új szociális bérlakásokkal gazdagodik és 32 ember, köztük sok gyerek lakhatási körülményei javulnak a fejlesztéseknek köszönhetően – tudatta az önkormányzat, hozzátéve, hogy a szolgáltatóház programjai hozzájárulnak a szegregátumban élők helyi közösségi integrációjához.
Magyarázatuk szerint a beruházásokra nagy szükség van, mert a település több utcájában is jellemzőek a rossz lakhatási körülmények, ennek háttérében az alacsony iskolai végzettség és a munkajövedelemmel nem rendelkező aktív korúak magas aránya áll.

 

Hazai Tükör | PannonHírnök

Kövessen minket: Facebook 


Hasonló cikkek