Ingázó magyarokra is hatással van az osztrák szigor

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter telefonon egyeztett Alexander Schallenberg osztrák külügyminiszterrel az ingázó magyarokat is érintő, a koronavírus-járvány miatt Ausztriában elrendelt szigorított határátlépésről – közölte a Híradó.hu.

A közmédia portálja idézte Szijjártó Péter pénteki Facebook-bejegyzését, amiben a külgazdasági és külügyminiszter azt írta: az osztrák kormány február 10-től szigorított határátlépési rendet vezet be, amely hátrányosan érinti az Ausztriában dolgozó, ezért oda ingázó magyarokat.

Ismertette: csütörtökön telefonon egyeztetett Alexander Schallenberggel. Abban maradtak, hogy a jövő héten összegyűjtik az új szabályozás következményeit, és azokat a magyar külügyminiszter továbbítja osztrák kollégájának, „kérve tőle, hogy vegye ezeket figyelembe a szabályozás jövője szempontjából”.

Szijjártó Péter hozzátette:

több tisztázandó kérdés van az elvégzendő koronavírustesztek helyszínével, típusával és regisztrálásával kapcsolatban,

emellett külön problémát jelent a várakozási idő további meghosszabbodása.

A szerdán közzétett új osztrák beutazási rendelet szerint az Ausztriába utazóknak három napnál nem régebbi negatív koronavírustesztet kell felmutatniuk, vagy az országba érkezve 24 órán belül teszteltetniük kell.

Az ingázóknak, a többi beutazóhoz hasonlóan, hetente egy alkalommal regisztráltatniuk kell magukat, és egy hétnél nem régebbi teszteredményt is fel kell mutatniuk.

 

Külhon | Pannon Hírnök

Kövessen minket: Facebook


Jerez J. Gyula

- 20 év média, kisebb szünetekkel - bel- és a világpolitika, kultúra közel és távolabb

Hasonló cikkek