Ingyenes bevásárlószolgáltatást indul az idősek számára a Felvidéken

Tekintettel a kialakult járványügyi helyzetre és gondolva azon idősekre, akiknek kockázatos lehet elhagyni lakhelyüket, a Via Nova ifjúsági szervezet, az Esterházy Akadémia önkéntesei ingyenes bevásárlószolgáltatással kívánnak segíteni a rászorulókon. A programot a Szövetség a Közös Célokért munkatársai koordinálják.

A programban résztvevő önkéntesek, ha kell, akár mindennap bevásárolnak a rászorulóknak, olyan mozgáskorlátozott vagy idős embereknek, akiknek egy-egy bevásárlás miatt veszélyes lenne elhagyniuk lakhelyüket.

Gubík László, az Esterházy Akadémia igazgatója, a kezdeményezés egyik ötletgazdája elmondta, az önkéntesek betartva az egészségügyi előírásokat, maszkban és kesztyűben keresik fel a rászoruló időseket, egy erre a célra létrehozott speciális igazolvány birtokában. A SZAKC által kiállított dokumentum igazolja majd, hogy az adott személy részt vesz a programban, így az idősek nyugodtan rájuk bízhatják a bevásárlólistájukat és az ehhez szükséges pénzt. Az önkéntesek házhoz szállítják a kért élelmiszereket és elszámolnak a költségekkel.

A program Somorjától Királyhelmecig szinte az egész Felvidéket lefedi. Az említett városok mellett önkéntesek jelentkeztek Galántáról, Dunaszerdahelyről, Komáromból, Párkányból, Léváról, Zselízről, Nyitráról, Ipolyságról, Losoncról, Rimaszombatból, Rozsnyóról, Szepsiből, illetve Nagykaposról is.

Forrás: ma7.sk

Fotó: pixabay.com


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek