Ingyenesen teszteltethetnek a Szlovákiába érkező külföldiek

Ingyenesen teszteltethetnek a Szlovákiába érkező külföldi állampolgárok – közölte Zuzana Eliášová, a szlovák egészségügyi minisztérium szóvivője.

Ingyenesen végeztethetnek antigéntesztet a Szlovákiába érkező külföldi állampolgárok. Amennyiben vörös országokból érkeznek, és a 8. nap után PCR tesztet kell elvégeztetni, a külföldiek számára az is ingyenes.

A zöld országokból érkezőknek 14 napos házi karanténba kell vonulniuk, vagy a megérkezést követően negatív eredményű PCR vagy antigén tesztet kell elvégeztetniük. Ez alól kivételt képeznek a beoltottak, azok a személyek, akik, az elmúlt 180 napban estek át a koronavíruson, valamint a 18 év alatti gyerekek. A vörös országokból érkezőknek kötelezően 14 napos karanténba kell vonulniuk, amelyet egy negatív eredményű PCR teszttel szakíthatnak meg, ezt leghamarabb a nyolcadik napon végeztethetik el. A fekete országokból hazatérőknek 14 napra karanténba kell vonulniuk a teszt eredményétől függetlenül.

Azok az országok tartoznak a vörös zónába, ahol felbukkantak és terjednek a vírus veszélyes variánsai, valamint azok az államok, ahol nem megbízhatóak, nem minőségiek és nem elérhetőek a járványügyi adatok.

Egyes szabályok mindenkire vonatkoznak, függetlenül attól, hogy milyen besorolású országból érkezett. Egyrészt a Szlovákia területére történő belépést megelőzően kötelezően regisztrálni kell a http://korona.gov.sk/ehranica weboldalon, valamint a regisztrációról igazolást kérhetnek a határátkelőknél és a szálláshelyeken. Amennyiben légi úton érkeznek az országba, ki kell tölteni egy nyomtatványt a https://www.mindop.sk/covid/ weboldalon.

Kövessen minket: Facebook

V4 Panoráma | Pannon Hírnök

Forrás: tasr, bumm.sk


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek