Innovatív magyar termék tarolhat a világpiacon

Kínai gyártópartnerrel erősíti jelenlétét a világpiacon a hazai fejlesztésű innovatív bevonatrendszer

Li Bin kínai Egyészségügyi miniszter asszonynak és Lepsényi István gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért felelős államtitkár úrnak mutatja be a Resysten bevonatrendszert a cég menedzsmentje

Hazánkban már nap mint nap milliók találkozhatnak a Resysten antimikrobiális hatású bevonatrendszerrel. Többek között a budapesti metróvonalak mozgólépcsők korlátjain és a HÉV szerelvényeken is megtalálható láthatatlan védőréteg hatásmechanizmusa 90%-al csökkenti a mikroorganizmusok számát a kezelt felületeken.

A kizárólag természetes anyagokat tartalmazó, környezetbarát bevonatrendszer a fény energiáját hasznosítva fejti ki hatását. Egyedülálló tulajdonsága, hogy hatásosságát egy éven át megtartja, így a hagyományos tisztítási megoldások kiegészítéseként képes arra, hogy két takarítás között is meggátolja a sűrűn megérintett felületeken, például a kapaszkodókon a kórokozók elszaporodását, átadását az utasok között.

A magyar fejlesztésű molekulára épülő innováció a nemzetközi piacon is újabb és újabb sikereket ér el. A rendszert már a világ egyik vezető autógyára, valamint Európa egyik legnagyobb élelmiszer kereskedelmi lánca is alkalmazza, de megtalálható például egy Európa-szerte közlekedő gyorsvasút szerelvényén is.

A magyar innováció nemzetközi terjeszkedése szempontjából óriási jelentőségű, hogy Közép- és Kelet-Európai Országok és Kína Egészségügyi Miniszteri csúcstalálkozójához kapcsolódó „Egészség Kapuja” Egészséggazdasági Konferencia és Kiállítás keretein belül Li Bin kínai Egyészségügyi Miniszter Asszony és Varga Mihály Nemzetgazdasági Miniszter Úr jelenlétében a Resysten Hungary Kft. és a TitanPE Technologies stratégiai együttműködési megállapodást írt alá.

Reinhard Liu, a TitanPE Technologies operatív igazgatója és Lehoczky Péter, a Resysten Hungary Kft. ügyvezető igazgatója aláírják a stratégiai együttműködési megállapodást

A világ egyik vezető nanotechnológiai gyártópartnerével együttműködve új távlatok nyílnak a Resysten bevonatrendszer kontinenseken átívelő, nagy volumenű alkalmazása előtt. A stratégiai együttműködési megállapodás alapján a felek elősegítik a Resysten bevonatrendszer piaci jelenlétének erősödését a nemzetközi piacokon, illetve megvizsgálják a nanotechnológiára épülő termékek magyarországi gyártásának lehetőségét is az európai piacra.

Li Bin kínai Egyészségügyi miniszter asszonynak és Lepsényi István gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért felelős államtitkár úrnak mutatja be a Resysten bevonatrendszert a cég menedzsmentje

A miniszterekkel együtt meglátogatta a Resysten standját Lepsényi István gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért felelős államtitkár úr is.

„Legyen egy ötlet, innováció bármennyire is korszakalkotó a maga nemében, a világsiker eléréséhez hatalmas segítség a nemzetközi piacokon otthonosan mozgó, nagy kapacitással bíró gyártópartnerek támogatása. A most aláírt együttműködés a hazai innovációt a kínai gyártástechnológiával támogatva lehetőséget teremt erre.”

– mondta Lepsényi István államtitkár.

 A cégekről:

A Resysten Hungary Kft kizárólag magyar tulajdonosi hátterű cég, fő tevékenysége a fotokatalitikus tulajdonságú bevonatok kutatása és fejlesztése, valamint a bevonatrendszerek értékesítése. Az elmúlt két évben az iparág meghatározó szereplőivel alakított ki üzleti kapcsolatot, így a Resysten megoldások már az élelmiszeripar, tömegközlekedés, járműipar, egészségügy területén is elérhetőek. // www.resysten.hu

A TitanPE Technologies Kína és világ egyik legnagyobb nanotechnológiával foglalkozó gyártója. A sanghaji gyár termékei között fotokatalitikus, hidrofil és hidrofób bevonatok is megtalálhatóak, jelenleg a kínai piacon túl a világ 20 országában értékesíti megoldásait.

Siska Mátyás


Hasonló cikkek