Integrált energiarendszer-kapcsolat Szlovákiával

Avatar

Sok éves igyekezet eredményeként újabb együttműködési szándéknyilatkozat került aláírásra Magyaroszág és Szlovákia között.

A most aláírt együttműködési megállapodás a két ország közötti gázszállítási infrastruktúra kihasználását és összehangolását, illetve a két ország és a régió energiabiztonságának növelését célozza.

Soha ennyi közös építkezés nem zajlott egy időben Magyarország és Szlovákia között“- mondata Szíjjártó Péter magyar külgazdasági és külügyminiszter a Peter Ziga szlovák gazdasági miniszterrel tartott közös sajtótájékoztatón, Kenyhecen.

Hangsúlyozta, hogy a

Peter Ziga szlovák gazdasági miniszter a sajtótájékoztatón ugyancsak méltatta a két ország közötti rendkívül jó kapcsolatokat, amit az államközi kapcsolatok mellett a két ország energetikai vállalatainak együttműködése is bizonyít. Ziga ezzel összefüggésben hangsúlyozta a közép-európai országok energetikai együttműködésének fontosságát.

Majd így folytatta: “A pénteken aláírt együttműködési nyilatkozat egy sokéves igyekezet sikeres betetőzése, és az energetikai összeköttetések sorában már a harmadik hasonló, amelyet sikerült tető alá hozni a két ország között az utóbbi években.

A magyar-szlovák interkonnektoron már megindult a gázszállítás, az elmúlt héten napi 9-10 millió köbméter gázt szállítottak a két ország között.

 


Hasonló cikkek