Intenzíven támadják az orosz csapatok az ukránokat Szoledarnál

Intenzíven támadják az orosz csapatok az ukránokat Szoledarnál. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök bizakodik, hogy felszabadítják az egész Donbászt.

 

Feszült a helyzet Donbászban

 

Továbbra is feszült a helyzet Donbászban, mivel az orosz hadsereg folyamatosan támadja a régióban található Szoledar várost – mondta hétfői éjszakai beszédében Volodimir Zelenszkij ukrán elnök, aki a szoledari helyzetet “rendkívül nehéznek” írta le, de bizakodását is kifejezte, hogy felszabadítják az egész Donbászt.

 

Vajon mit akar ott nyerni Oroszország?

 

“Vajon mit akar ott nyerni Oroszország? Minden teljesen elpusztult, élet szinte már nem is maradt” – mondta Zelenszkij éjszakai beszédében. “Orosz katonák ezrei vesztek el: Szoledar közelében az egész földet a megszállók holttestei és bombabecsapódások helyei borítják. Így néz ki az őrület.”

Súlyosan megrongálódtak a házak a Szoledartól mintegy 200 kilométerre fekvő Moszpanovéban. Az invázió elején itt csönd volt, de ez a férfi már akkor előkészítette ezt az óvóhelyet. Máőrciusban a szomszédság is itt rejtőzött el. A helyiek lassan elkezdik az újjáépítést, de a kommunikációs vonalak még alig működnek.

Forrás: euronews.com

A nyitókép illusztráció.

 

Amennyiben tetszik a tartalmak sokszínűsége, kérjük szánjon még ránk pár percet támogassa a PannonHírnök szerkesztőinek munkáját és kövessen minket a Facebookon!

 


Hasonló cikkek