Interjú a vámpírral sorozat készül

8 részes sorozat készül Anne Rice kultikus vámpírtörténetéből, az Interjú a vámpírral című regényből, melyet az AMC csatornán fognak bemutatni.

Nem ez lenne a könyv első adaptációja, hiszen 1994-ben már készült belőle egy filmváltozat, többek között Brad Pitt és Tom Cruise főszereplésével. Az AMC csatorna (The Walking Dead, Breaking Bad – Totál szívás) most sorozat formájában kívánja földolgozni Rice klasszikusát, és ha ez még nem lenne elég, a szerzőnő mind a 18 további vámpíros könyvének jogait megvásárolták, hogy egy egész univerzumot építsenek a széria köré.

Habár a 94-es film főszereplői nem térnek vissza, a hosszabb játékidő több lehetőséget biztosít a regény mélyebb feldolgozásának, így ez a megvalósítás sokkal jobban kielégítheti Rice rajongóinak elképzeléseit.

A sorozat előreláthatólag valamikor 2022-ben kerül majd adásba, és Rolin Jones dolgozik a megvalósításán, akinek a Broadwalk Empire – Gengszterkorzó és a Spangli/Nancy ül a fűben (Weeds) is kötődik a nevéhez.

Forrás: screenrant.com


Fritsi Péter

Gyerekkorom óta szoros kapcsolat fűz a könyvekhez, olvasáshoz. Legfőbb életterem a könyvtár. Könyvtárosi munkám mellett újságírással foglalkozom.

Hasonló cikkek