Ipari fejlesztés Kisteleken

Fémes bővülés a településen.

Mintegy hatszázmillió forintból, uniós támogatással fejleszti kisteleki fémmegmunkáló központját és bővíti termelési kapacitását az Indupro Kft. – tájékoztatta a vállalkozás az MTI-t.

A közlemény szerint az Indupro Kft. a jelenleg is működő háromdimenziós fémmegmunkáló központjának és kiemelkedő gépparkjának köszönhetően képes a legkifinomultabb lézeres bérmunkaigényeket is kielégíteni az autó- és elektronikaipar, valamint az orvosi műszergyártás piacán működő hazai és külföldi multinacionális vállalatok számára.

Az 595 millió forintos fejlesztési projekt – amely költségeinek felét fedezi uniós és hazai támogatás – elsődleges célja a vállalkozás feldolgozóipari tevékenységének szélesítése. A beruházás során egyedileg tervezett lézer hegesztett alkatrészek kis és nagy szériás gyártására alkalmas berendezéseket – a többi közt egy lézerhegesztő ipari robotot – állít üzembe a vállalkozás. Az egyedileg fejlesztett gépek a megrendelők egyéni igényeinek megfelelő alkatrészek gyártását teszik lehetővé.

A fejlesztés hosszú távú célja az árbevétel és az export növelésén kívül az, hogy a cég még erősebb konkurenciájává váljon a piacon jelenlévő versenytársaknak, új piacokat kíván meghódítani. A nyilvánosan elérhető cégadatok szerint a közvetve magyar magántulajdonban álló vállalkozás 2019-ben 45, tavaly 53 munkavállalót foglalkoztatott. A cég 2019-ben 986 millió forintos nettó árbevétel mellett 105 millió forint adózott eredményt ért el. A vállalkozás tájékoztatása szerint nettó árbevételük tavaly meghaladta az 1,2 milliárd forintot.

Kiemelt képünk illusztráció!

 

Hazai Tükör | PannonHírnök

Kövessen minket: Facebook 

 


Jerez J. Gyula

- 20 év média, kisebb szünetekkel - bel- és a világpolitika, kultúra közel és távolabb

Hasonló cikkek