Ipari romok helyére épül közösségi tér Komlón

Parkot, sportpályákat, játszóházat és futópályát is magába foglaló közösségi létesítmény épül Komlón, a Juhász Gyula utcában omladozó egykori bányaépületek helyére, 600 millió forintos beruházással

– tudatta a mecseki város önkormányzata az MTI-vel.

    A Terület- és Településfejlesztési Operatív Programból (TOP) finanszírozott, két éven belül megvalósuló fejlesztésről azt írták: a romos ipari létesítményeket lebontják, a terület kármentesítik, majd közművesítik.
A beruházás következő szakaszában egy épületet húznak fel, amelyben játszóház, irodák és szociális helyiségek kapnak helyet. A telek fennmaradó részét parkosítják, oda gyermekjátékok, szabadtéri fitneszeszközök, futópálya és pihenőpadok kerülnek.
A Juhász Gyula utcában parkolókat alakítanak ki, a felújítás része lesz a közvilágítás és a csapadékvíz-elvezető csatornák megépítése is.
A bányalétesítmény valamikor a meddőt szállító drótkötélpályához tartozott, de a bánya bezárásával elvesztette a funkcióját. Az évtizedek óta kihasználatlan, balesetveszélyes ipari telket azonban hamarosan visszakapják a komlói családok – idézték a közleményben Polics József (Fidesz-KDNP) polgármestert.
A városvezető szerint a tervezett közösségi tér a közeli és szintén megújuló Petőfi térrel együtt élhető és barátságos környezetet teremt a kökönyösi városrészben. A projekt első közbeszerzéseit hamarosan kiírja az önkormányzat – áll a közleményben.

Vélemény, hozzászólás?