Irodalmi barangolás Bereg-vidéken, Ugocsában és a Felső-Tisza-vidéken

A Magyar Értelmiségiek Kárpátaljai Közössége (MÉKK) és a Kárpátaljai Magyar Művelődési Intézet (KMMI) a XIV. Együtt Írótábor – Kárpátaljai Magyar Irodalmi Napok rendezvénysorozata ez alkalommal is tartalmas programokkal várta az irodalombarátokat.

A Beregszászi Járási Könyvtárban az érdeklődők közelebbről is megismerkedhettek az Együtt c. irodalmi folyóirat szerkesztőivel, aktív szerzőivel, a Kovács Vilmos Irodalmi Társaság (KVIT) tagjaival.

Dupka György, a MÉKK elnöke, a KMMI igazgatója bemutatta az Intermix Kiadó gondozásában az utóbbi két évben megjelent kiadványokat, valamint az Együtt folyóirat legújabb számait.

A találkozó résztvevői új oldaláról ismerhették meg Beke Mihály Andrást, Magyarország beregszászi külképviseletének első beosztott konzulját, aki a Nincsen számodra hely című esszéválogatásából olvasott fel.

Az alkotók Tiszapéterfalva, Tivadarfalu, Tiszabökény iskoláiban tartottak író-olvasó találkozót, megkoszorúzták Kiss Ferenc irodalomtörténész emléktábláját.

A viski irodalmi találkozón köszöntötték a 70. születésnapjához közeledő Czébely Lajos írót, helytörténészt, aki évtizedeken keresztül oktatott az egykori koronaváros magyar iskolájában.


Hasonló cikkek