Iskolák bezárását rendelte el 5 szlovák regionális közegészségügyi hivatal

Az érintett iskolák bezárását 5 regionális közegészségügyi hivatal rendelte el tömegesen a járványügyi helyzet miatt Szlovákiában – tájékoztatott Daša Račková, a Közegészségügyi Hivatal (ÚVZ) szóvivője.

A regionális közegészségügyisek Rozsnyóban és Vranov nad Topľouban hétfőtől, Losoncon és Dolný Kubínban keddtől, Besztercebányán pedig szerdától állították le a tanítást az iskolákban. Hogy pontosan milyen iskolákról van szó, illetve mely járásokat érinti, az megtalálható az egyes regionális közegészségügyi hivatalok nyilatkozataiban.

Ján Mikas tiszti főorvos múlt héten felszólította mind a 36 regionális közegészségügyi hivatalt, hogy a járványhelyzet súlyosbodása esetén rendeljék el az iskolák bezárását. Több regionális hivatal indítványozta a válságstáb, a járványügyi bizottság és a biztonsági tanács összehívását, amelyen részletesen is kielemeznék a járványhelyzetet.

Račková szerint a regionális közegészségügyi hivatalok teljes mértékben élvezik a tiszti főorvos bizalmát az iskolák tömeges bezárásával kapcsolatban.

Forrás: tasr, parameter.sk

Fotó: Cséfalvay Á. András – illusztráció

Kövessen minket: Facebook


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek