Iskolások gazolnak az Érzékelések kertjében

A II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola ötödikes diákjai az iskola mellett található kertet vették gondozásukba

A kertet az iskola tanulói fogadták örökbe, ők vállalták a kert gondozását, rendben tartását. A tél folyamán madáretetőket készítettek, tavasszal énekes madár költőhelyekkel gazdagították a területet. Az ültetések tavaly ősszel kezdődtek meg, illatos és fűszernövények sokasága díszíti ma már a hangulatos ligetet. A járvány miatt elrendelt digitális oktatás idején pedig a tavaszi kerti munkálatokat a Szent László Lions klub tagjai, az iskola dolgozói és a Magyar Vakok és Gyengénlátók Bács-Kiskun Megyei Egyesülete önkéntesei végezték.
A városban egyedülálló, különleges érzékenyítő liget kialakításával a Szent László Lions Klub célja a nemzetközi lions mozgalom fő irányvonalát követve, felhívni a város lakói, elsősorban a fiatalok figyelmét, nem látó embertársaink életének nehézségeire. A liget többféle érzékszerv által befogadható információk felfokozásával (hallás, szaglás, tapintás), érzékelhetővé teszi, hogy becsukott szemmel bárki átélhesse, egy vak ember hétköznapi életét.
A kert nyitott és többcélú. Egyrészt sérült embertársak pihenésére, aktív kikapcsolódására szolgál. Másrészt a környező intézményekben nevelkedő többféle korosztályú 4-14 éves gyerekek érzékenyítésére szánja klub, hisz a másság elfogadását, a segítőkészség-, a mások iránti empátia fejlesztését ebben a korban kell elkezdeni. Harmadrészt a lakókörnyezetben élő családok aktív pihenése is cél – számolt be a BAON a takarításról.
Forrás: baon.hu
Juhász Márta
Kövessen minket: Facebook

Hasonló cikkek