Ismeretlen anyag szivárog Bősön, a rendőrség vizsgálja az ügyet

A környezetvédelmi felügyelőség kezdeményezésére a dunaszerdahelyi nyomozók vizsgálatot indítottak Bősön, ahol ismeretlen anyag szivárgását észlelték – tájékoztatta a TASR hírügynökséget Zlatica Antalová, a Nagyszombati (Trnava) regionális rendőr-főkapitányság szóvivője.

A rendőrség vasárnap (július 18.) délután egy helyi cég telephelyét ellenőrizte. „Több tartály volt a telepen, amelyekben a takarmányt baktériumok segítségével biogázzá alakítják. Az egyik 8 méter magas tartályból bűzös, barnásfekete folyadék szivárgott, körülbelül 10 méteres körben a tartály körül. A folyadékot kis földgáttal egy beton emésztőgödörbe terelték, ahonnan egy másik tartályba szivattyúzták át” – közölte Antalová.

A nyomozó a környezet veszélyeztetése és károsítása miatt indított büntetőeljárást az ügyben. „Ha a nyomozás és a szakértői vizsgálatok eredményei megerősítik, hogy veszélyes anyagról van szó, a felelős egy év börtönbüntetésre számíthat” – tette hozzá a rendőrségi szóvivő.

Külhon | Pannon Hírnök

Kövessen minket: Facebook

Forrás: ma7.sk


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek