Ismert sportolókkal találkozhat a közönség Ózdon

Február 11-én a sport és a média lesz a központi téma az Ózdi Szabadegyetem következő rendezvényén. Vendégként érkezik: Hajdú B. István (sportriporter), Csisztu Zsuzsa (tornász), Kovács „Koko” István (ökölvívó) és az ózdi származású, egykori válogatott labdarúgó, Vincze Ottó.

(b-j) Pap Gábor művelődéstörténész és Dancsok Tamás, az előadássorozat szervezője Fotó: Ózdi Szabadegyetem
(b-j) Pap Gábor művelődéstörténész és Dancsok Tamás, az előadássorozat szervezője
Fotó: Ózdi Szabadegyetem

Dancsok Tamás, az előadássorozat ötletgazdája négy évvel ezelőtt találta ki ezt a havi rendszerességgel jelentkező, ismeretterjesztő rendezvényt. Szervezőként igyekszik olyan előadókat meghívni, akik hitelesen tudnak tájékoztatást adni az embereket mostanság foglalkoztató témákról. A kezdeményezés hamar népszerűvé vált az ózdiak körében. Az ingyenesen látogatható kulturális eseménynek az Ózdi Művelődési Intézmények, az ÓMI Olvasójának táncterme, illetve – a nagy érdeklődésre való tekintettel – színházterme szokott otthont adni.

Telt ház minden előadáson Fotó: Ózdi Szabadegyetem
Telt ház minden előadáson
Fotó: Ózdi Szabadegyetem

Járt már itt többek közt Pap Gábor, Szántai Lajos (művelődéstörténész), Csókay András (idegsebész, agykutató professzor), Bakay Kornél (régész), Papp Lajos (szívsebész professzor), Szaniszló Ferenc (újságíró), dr. Bogár László (közgazdász), dr. Drábik János (jogász, újságíró).

Csókay András idegsebész, agykutató professzor előadása Ózdon Fotó: Ózdi Szabadegyetem
Csókay András idegsebész, agykutató professzor előadása Ózdon
Fotó: Ózdi Szabadegyetem

A február 11-én, neves sportolók közreműködésével megrendezésre kerülő program szintén ingyenes lesz, helyszínéül pedig a 700 fő befogadására képes ÓMI „Olvasó” Színházterem szolgál majd. A korábbi és az új előadással kapcsolatos információk megtalálhatók az Ózdi Szabadegyetem Facebook oldalán.

(b-j) Szántai Lajos művészettörténész és Dancsok Tamás az ÓMI "Olvasó" színháztermében Fotó: Ózdi Szabadegyetem
(b-j) Szántai Lajos művelődéstörténész és Dancsok Tamás az ÓMI “Olvasó” színháztermében
Fotó: Ózdi Szabadegyetem

Vona Ildikó

Híradások, beszámolók művészeti, színházi, zenei eseményekről, valamint interjúk készítése ismert művészekkel.

Hasonló cikkek