Ismét a szlovákok mellé állt egy magyar képviselő

Menyhárt József, az MKP (Magyar Közösség Pártja) elnöke bejelentette, visszalép a szlovák köztársaságielnök-jelöltségtől. Hétfőn kellett volna részt vennie a szlovák közszolgálati televízió elnökválasztási kampánybeszélgetésén, de már akkor tudta, elege van az egészből és a bosszantóan alacsony támogatottságából.

Menyhárt Mistrík, a “legerősebb jobboldali jelölt javára” lépett vissza. Azzal indokolta, hogy szerinte az a veszély fenyeget, hogy a választások második fordulójába Štefan Harabin és a Smer által támogatott Maroš Šefčovič kerülhet. „Ekkor a szavazóink csak a rossz és a még rosszabb közül választhatnak. Úgy gondolom, hogy már most Mistrík úr mellé kell állnunk.” – mondta az MKP vezetője.

Az MKP vajon miért nem Bugár Bélát, a Híd elnökét és egyben államfőjelöltjét támogatja? A párt sajtóosztálya azt válaszolta, hogy egy olyan jelölt mögé szerettek volna beállni, aki a második fordulóban is esélyes. Kérdéses ezek után, hogy mennyire számíthat majd az MKP a magyarországi közmédiára, ahol egy Mistrík-tipusú figura az anyaországban simán Soros-bérencnek lenne elkönyvelve. 

Forrás: rtvs.sk, parameter.skujszo.com


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek