Ismét állatkölykök születtek a Szegedi Vadasparkban

Most sem maradt el a babyboom. Háromféle lámacsikó is született, szinte egyszerre. Ez ritkaság még a vadasparkok körében is

Olvasóink már tudhatják, hogy időről időre beszámolunk a park életének fontosabb eseményeiről. Hisz nemcsak a helyiek számára meghatározó az állatkert, hanem az odalátogató turistáknak is.

Nemrég hírt adtunk arról, hogy az állatkert lakóinak is nagyon fontos a hűsítés, hogy átvészelhessék a forróságot. Korábban pedig szintén kölykök születéséről számoltunk be. A mostani jövevényekről maga a vadaspark is csak alig egy napja értesítette követőit a Facebookon.

Mint írják egy –egy vikunya, guanakó és láma kancacsikó született az elmúlt hetekben.

Fotó: Szegedi Vadaspark

Egyébként az is is a vadaspark egyik különlegessége, ugyanis élőhelyük szerinti csoportosítást is kaptak az állatok. Ezeket a teveféléket a dél-amerikai körtúrán lehet megtekinteni.

Fotó: Szegedi Vadaspark

Weboldalukon pedig érdekességeket is közöltek róluk:

Talán kevésbé közismert, hogy a tevefélék Észak-Amerikában fejlődtek ki, onnan terjedtek el az Óvilágban és Dél-Amerikában – pont az eredeti elterjedési területükön nem maradtak fenn ma is élő fajai. Valamennyi teveféle közös jellemzője, hogy rendkívül jól tűrik a szárazságot, hosszú ideig képesek víz nélkül is elleni, a legsilányabb takarmányon is elélnek, és kiváló minőségű szőrüknek köszönhetően a szélsőséges hideget és meleget egyaránt jól viselik. Sőt, az állatvilág legértékesebb szőrével a vikunyák rendelkeznek, ami majdnem kipusztításukhoz vezetett. Ma már az aktív védelemnek köszönhetően biztosított a fennmaradásuk.

Egy másik jó hír pedig az, hogy már védettségi igazolás nélkül is bejárható minden terület. Minden érdeklődőt várnak szeretettel!

Farkas Cs. Tekla

Hazai Tükör | PannonHírnök

Facebook


Hasonló cikkek