Ismét egy eltiltott, ittas sofőr: tehergépjárműnek ütközött az M3-ason

Az M3-as autópályán a főváros irányába közlekedett személygépkocsijával egy budapesti férfi 2020. december 1-jén. A járművezető a gyorsforgalmi út 239. kilométerszelvényében egy vele azonos irányba közlekedő tehergépjármű-szerelvény előzésébe kezdett.

A manőver közben a férfi elvesztette uralmát járműve felett, és emiatt először a járműszerelvény bal oldalának, ezután a belső szalagkorlátnak ütközött. Az ütközésektől az autó többször megpördült, a tehergépjármű elé sodródott, amely megállásig tolta maga előtt.

A rendőrök a járművezetőkkel szemben alkoholszondát alkalmaztak, amely a személygépkocsi vezetőjénél pozitív értéket jelzett. A rendőrök az intézkedés alatt azt is megállapították, hogy a férfit a bíróság jogerős határozatával a járművezetéstől eltiltotta. A személygépkocsi vezetőjét a mentőszolgálat munkatársai könnyű sérülésekkel kórházba vitték, ellátása után a Nyíregyházi Rendőrkapitányság munkatársai járművezetés az eltiltás hatálya alatt szabálysértés elkövetése miatt őrizetbe vették.

A járművezetés ittas állapotban bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt külön büntetőeljárás indult vele szemben.

police.hu


Hasonló cikkek