Ismét indul a „Tisztítsuk meg Szlovákiát” tavaszi nagytakarítás

Gondolkodj globálisan, cselekedj lokálisan! Tavasszal rendszerint több falu és város, civil szervezet, általános és középiskola szervez takarítást. Az egész országot érintő, a környezettudatos gondolkodás és cselekvés erősítésére irányuló akció célja, hogy minden korosztályt bevonjon a takarításba.

A kezdeményezést Nagy József európai parlamenti képviselő (Híd) és volt környezetvédelmi miniszter indította útjára még 2012-ben, ami azóta tömegmozgalommá nőtte ki magát évente több tízezer résztvevő és önkéntes bekapcsolódásával. „Öt gyermek édesapjaként tudatosítom, hogy ha igazán törődünk a környezetünkkel, az első lepést nekünk kell megtenni. A nagy érdeklődés is csak azt bizonyítja, hogy a kezdeményezés jó, és az emberek tiszta környezetben szeretnének élni.” – mondta el Nagy József.

Az akció során főként a közterek, a folyók mente, a parkok és az utak kitisztítására kerül sor. A szervezők segédeszközök bebiztosításával támogatják a regisztrált résztvevőket, és szimbolikus mennyiségű kesztyűt juttatnak a takarítás helyszíneire. Az európai parlamenti képviselő személyesen is csatlakozik a programokhoz. „Hiába fogadunk el uniós szintű szabályozásokat az ivóvíz minőségének megőrzésére, a műanyag hulladék csökkentésére vagy az illegális szemétlerakók felszámolására, ha közvetlen környezetünket nem becsüljük meg.”

A kezdeményezés a korábbi években közel 1800 csoportot mozgósított. A résztvevők regisztrációja 2019. április 12-ig tart. Kesztyűket és plakátokat már erre a hétvégére is igényelhetnek a regisztrációs lap kitöltésével: https://bit.ly/2YD43pr

További információk a www.nagyjozsef.sk oldalon.

Forrás: bumm.sk


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek