Ismét kinyitott a BorBár Tállyán

2014 novemberében indult és havonta kerül megrendezésre a tállyai Maillot-kastélyban, BorBár címmel az a borkóstolóval egybekötött gasztro-kulturális sorozat, ami lehetőséget nyújt a Tokaj-hegyaljai borászoknak a bemutatkozásra. Február 14-én a Barta pincészetet és a Basilicus szőlőbirtokot látta vendégül a BorBár.

Tállya 1631-ben kapott városi címet, a borvidék fellendülésében pedig a Rákóczi család játszott fontos szerepet. A településen található, barokk stílusú Maillot-kastély egykor a Maillot bárói család lakhelye volt, és a Tállyáért Egyesület munkája nyomán az 1720-as években épült kúria megújulva, ismét kitárhatta kapuit a nagyközönség előtt. Az egyesület célja, hogy segítse Tállya borászati hagyományainak folytatását, továbbá a település fejlődését. Ezt a célt szolgálják a BorBár-estek is.

A februári, háromfogásos borvacsora-est háziasszonya Márton-Kováts Krisztina, az Oroszlános Borvendéglő vezetője volt. A jó borok és a különleges ételek mellett igazi zenei csemegében is részesültek a vendégek: koncertet adott a Pribojszki Band és Big Daddy Wilson, akik blues, soul, funky és gospel dallamokkal szórakoztatták a közönséget.

pribojszki-matyas-band


Hasonló cikkek