Ismét koncertet adtak a Kecskeméti Kodály Iskola zenetanárai

A Kecskeméti Kodály Zoltán Ének-zenei Általános Iskola zenetanárai a Nyugdíjas Klubok Megyei jogú Városi Szövetségének adtak koncertet hétfő este a zeneiskolában.

A hagyományosan évente kétszer megrendezett koncertet egy év után tartották meg.

Hagyományosan márciusban és novemberben élvezhetik a Nyugdíjas Klubok Megyei Jogú Városi Szövetségének nyugdíjasai a szövetség és a Kodály Iskola közös szervezésű művésztanári koncertjét. Sajnos a járvány miatt tavaly novemberben és idén márciusban is elmaradt a közkedvelt zeneművészeti program, de hétfő este a komolyzene kedvelő nyugdíjasok (és fiatalok is) ismét ott ülhettek a Nemesszeghy Márta terem soraiban.

A programot az előző esztendőkhöz hasonlóan Gerhát László Megyei Príma-díjas zongoraművész, karmester állította össze, az est házigazdája Bozsóki Gergely, az iskola gitár tanára volt.

Az előadások sorát Révész László nyitotta meg, aki orgonán adta elő Camille Saint-Saëns Két rapszódia Breton dallamokra című művét. Ezután Mozart D-dúr rondója következett Pulius Emese fuvola előadásában, akit Gerhát László kísért zongorán. Antonin Dvorak Ruszalka című operájából Ruszalka áriáját énekelte Mudrák Mariann, Pusker Imre zongora kíséretével. Liszt Ferenc Fisz-dúr Impromptuját Madarász Éva játszotta zongorán, majd ismét Liszt következett: a Szürke felhők című mű Solti Árpád vibrafon átiratában, melyet Palotás Gábor adott elő.

Az est házigazdája, Bozsóki Gergely Dél-Amerikába röpítette a hallgatóságot, Jorge Morell Bossa in Re és Danza Brasilera alkotásaival. Ezután Radványi Mária zongorán adta elő Maurice Ravel Szonatináját. A záró mű is igazi különlegesség volt, Hidas Frigyes Kettősversenye, melyet az iskola felkérésére komponált. A kirobbanó életörömöt közvetítő háromtételes darab Berényi Bea és Dratsay Ákos fuvolajátékával és Révész László zongorakíséretével kelt életre. A koncert után a nyugdíjas szövetség a Református Konviktusban adott vacsorát a fellépő zenetanároknak. – írja a BAON.hu

Révhegyi Andrea

Kövessen minket: Facebook


Hasonló cikkek