Ismét megnyílt a Tulipános Kert Mórahalmon

Itt a tavasz, nyílnak a virágok. Ebből az alkalomból végre idén is kinyithatta kapuit a város tulipános kertje, a Tulip Garden. Minden kedves érdeklődőt szeretettel várnak

A tulipános kert idén is nagy látványosság a környék lakosai és a turisták körében is. Ráadásul a tavalyi megnyitóhoz képest óriási változáson ment keresztül. 50 000 virág helyett, immár 120 000 nyílik a kertben. Köztük tulipánok, jácintok és nárciszok is.

A kert remek kikapcsolódást nyújt gyermekeknek, felnőtteknek,  családoknak, barátoknak vagy pároknak egyaránt. Emellett természetesen kiválóan illik a város természetbarát képébe, és turisztikai elképzeléseibe. Hiszen a tulipános nyugalomsziget a Bivalyrezervátum szomszédságában kapott helyet, amit egyébként ugyancsak fejlesztenek.

Major Zoltán, a mórahalmi kert vezetője arról számolt be, hogy tavaly óta a virágok száma 50 ezerről 120 ezerre nőtt, a virágágyások mellett kialakított bemutatókertnek köszönhetően a látogatók már ötvenféle tulipánban, több fajta nárciszban és jácintban gyönyörködhetnek. A kertben a gyerekek örömére játszótér és egy teknősrezervátum is épült, a felnőtteket szabadtéri kávézó várja, és, ha egy remekbe szabott szelfin örökítenéd meg az élményeidet, kitűnő hátteret kínálnak a négy méteres fatulipánok – írja a Szeged365.

A mórahalmi tulipános kert ingyenesen látogatható és jelképes összegért virágot is lehet szedni. 2022 tavaszán a virágszedéssel jótékonykodhatnak is a látogatók. Hisz minden megvásárolt virág árából 10%-ot a Gyermeksebészet a Műtétre Váró Gyermekekért Alapítványnak ajánlanak fel.

Amennyiben tetszik a tartalmak sokszínűsége, kérjük szánjon még ránk pár percet támogassa a PannonHírnök szerkesztőinek munkáját és kövessen minket a Facebookon!


Hasonló cikkek