Ismét megszúrta a vita hevében élettársát

A Kecskeméti Járásbíróság egy hónapra elrendelte a letartóztatását az életveszélyt okozó testi sértéssel gyanúsított 48 éves lajosmizsei nőnek.

A megalapozott gyanú szerint 2019. március 20-án 15 óra körüli időben a lajosmizsei otthonukban szóváltás alakult ki az ittas gyanúsított és a szintén ittas élettársa között. A vita hevében a nő egy konyhakéssel szívtájékon szúrta a férfit, amelynek következtében a férfi életveszélyes sérüléseket szenvedett. Ez már nem először fordult elő, ugyanis a gyanúsított 2018 nyarán szintén nyakon szúrta élettársát, akinek ekkor 8 napon belül gyógyuló sérüléseket okozott. A könnyű testi sértés azonban csak magánindítványra büntethető, amelyet a nő élettársa nem terjesztett elő, ezért ennek hiányában a büntetőeljárás vele szemben ekkor megszüntetésre került.

A járásbíróság a magas büntetési tétellel fenyegetett (2-8 év) bűncselekmény elkövetésével gyanúsított nő letartóztatását bűnismétlés lehetőségének megakadályozása érdekében rendelte el, mivel esetében fennáll a bűnismétlés veszélye.

A bíróság döntését az ügyész tudomásul vette, míg ellene a gyanúsított és védője fellebbezést jelentett be, amelyről a Kecskeméti Törvényszék dönt.

A foto illusztració.


Hasonló cikkek